Haluamme toiminnallamme edesauttaa elävän meriperinteen ylläpitämistä!


Purjehduskauden aikana opettelemme purjehtimaan kaljaasi Inga-Lillillä. Purjehduskausi aloitetaan Vappupurjehduksella, joka on kaikille avoin lyhyt päiväpurjehdus. Sen jälkeen seuraa Siirtopurjehdus, kun Inga-Lill siirretään kotisatamaansa Naantaliin. Juhannuksena on parin päivän pituinen Juhannuspurjehdus ja heinäkuussa 10 päivän pituinen Kesäpurjehdus. Purjehduskausi loppuu lokakuun alussa siirtopurjehdukseen Naantalista Helsinkiin.

Inga-Lill osallistuu mahdollisuuksien mukaan lokakuun alussa Helsingissä pidettävään Tervasaaren Tynnyri -tapahtumaan, joka on osa Helsingin Purjelaivapäiviä.

Talveksi Inga-Lill siirretään Suomenlinnan telakalle. Kaikki purjehdukset toimivat myös koulutuspurjehduksina, erityisesti uusille jäsenille.

Purjehduskauden ulkopuolella autamme kunnostamaan Inga-Lilliä Suomenlinnassa historiallisella Viaporin telakalla. Riveäminen ja muut perinnealuksen huoltotoimenpiteet hoituvat hauskasti porukalla syksyn ja kevään talkoissa - ja tekemällä oppii! Suomenlinnan telakka-altaassa talvehtivat Inga-Lillin lisäksi muutkin pääkaupunkiseudun puiset perinnealukset ja tunnelma telakan talkoissa on kokemisen arvoinen.

Talvikaudella järjestetään myös meriperinneaiheisia luentoja, koulutustilaisuuksia ja vierailukäyntejä sekä vapaamuotoisia sauna- ja kuvankatseluiltoja sekä yhdistyksen Pikkujoulut.

Club Stella järjestää ympäri vuoden erilaisia tapahtumia kuten luentoja, retkiä ja tutustumiskäyntejä merenkulkuun liittyviin organisaatioihin. Syyskuussa 2016 Club Stella vieraili Helsinki VTS keskuksessa.

Talvikaudella järjestetään myös vapaamuotoisia sauna- ja kuvankatseluiltoja sekä yhdistyksen pikkujoulut.

Club Stella edistää myös kansainvälisiä yhteyksiä muiden purjelaivayhdistysten ja varustamojen kanssa. Eräs näistä yhteistyöaluksist on Hawila Kööpenhaminassa. Hawilalla vieraili 15 Stella Polariksen jäsentä kesällä 2016. Yhteistyön tuloksena stellalaisille avautui mahdollisuus osallistua Hawilan purjehduksiin. Hawilan matkaraportin voit lukea täältä.

Club Stella järjestää erilaisia tapahtumia kuukausittain joko yhdistyksen kustantamana tai osallistujen omakustannushintaan. Esimerkiksi luentoja, retkiä ja tutustumiskäyntejä merenkulkuun liittyviin organisaatioihin.

Tällä hetkellä yhdistyksellä on yli sata jäsentä. Tervetuloa toimintaan mukaan!